maanantai 17. huhtikuuta 2017

Workshop-videoprojekti


Jokseenkin kiireinen kevät on myöhästyttänyt allekirjoittaneen ERKO-koulutukseen liittyvän videoprojektin aloittamista.
Nyt on melkoisen kova kiire saada edes jotain aikaiseksi. Valitsin projektin aiheeksi kevään kasvit, mutta samaa ideaa voi soveltaa moneen muuhunkin.

Tavoitteet oppilaille: videon käyttäminen oppimisen apuna, videomateriaalin muokkaaminen ja sen vieminen erilaisiin oppimisympäristöihin. Opettajille on tarkoitus projektin lomassa tuottaa ohjevideotyyppinen tuotos, jossa opastetaan mm. miten digitaalisia välineitä (ipad, älypuhelin, pc) voidaan käyttää hyväksi opetuksessa.

Projektissa toteutetaan yhden luokan kanssa yhteistoiminnallisesti digivideokasvio kevään kasveista. Kasvit kuvataan ja selostetaan sen tunnusmerkkejä ja opetellaan kasveihin liittyviä peruskäsitteitä. Kaikki tuotokset kootaan erilaisiin sovelluksiin oppimateriaaliksi.
(Padlet,Kahoot,Ville,Thinglink,)

Alustava suunnitelma:

Työvaiheet:
1) Aiheen pohjustus. Kasvien osat/rakenne. Peruskäsitteet haltuun.(Juuri,varsi,lehdet,terälehdet, verholehdet)
2) Työnjako ja tehtävänanto + oppilaiden suunnitelma. (mitä, mistä ja miten (lähikuva) kuvataan, mitä opetetaan)
- mikä kasvi?
- mistä sen tunnistaa? koko,kasvuympäristö? lehden muoto? jne.

3) Kuvausmatka lähiluontoon.
4) Kuvamateriaalin editointi,selostus ja tekstien yms. lisääminen (explain everything)
5) Videomuotoon vieminen -->yhteinen tallennuspaikka
6) Oppimateriaaliksi tekeminenTämä projekti toteutettiin aikapulan vuoksi pikaprojektina. Ohjeistus oli suullinen ja piti sisällään suurin piirtein tämän: "Valitkaa haluamanne kedon kasvi. Tunnistakaa se esim. kasvikirjan avulla. Kerratkaa kasvin osat ja niiden tehtävät. Perehtykää valitsemanne kasvin tunnusmerkkeihin ja elinympäristöön. Kuvatkaa kasvin osia läheltä ja kertokaa samalla, mitä olette siitä oppineet." 
esim. tuotoksesta:Valmiit videot jäivät odottamaan mahdollista jatkokäsittelyä ja oppimateriaaliksi tekeminen sai tällä erää jäädä. Oppilaat omaavat sellaiset perustaidot, että tällainenkin hieman hutiloitu projektin osa saatiin kurssia varten tehtyä. Projekti oli täysin irrallinen, vailla sen suurempaa kokonaisuutta taustalla, mikä olisi tietysti tarkoituksenmukaisempaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Testi

Testi Lähetetty Huawei-matkapuhelimestani